Het antwoord is -zoals je wel verwacht- bijna altijd ja. Toch zijn er uitzonderingen. Laten we even stilstaan bij deze uitzonderingen. Reclame maken voor een website via Adwords is bijna altijd toegestaan, tenzij deze niet voldoet aan het advertentiebeleid van Google. De redenen waarom Google uw advertenties kan opschorten, zijn te verdelen in twee grote groepen: vanwege de inhoud van de site of vanwege de opmaak van de site.
Bepaalde sites worden niet geaccepteerd door Google vanwege hun inhoud. Zo laat Google niet toe dat Adwords campagnes gelanceerd worden voor sites met als thema’s: seks, alcohol, drugs, medicijnen, wapens en nagemaakte artikelen.
Ook kan Google Adwords-advertenties afkeuren wanneer de website probeert mensen te misleiden of onmogelijke zaken probeert te verkopen. U dient op te letten wanneer u bezoekers via uw website persoonlijke gegevens laat invullen. Om de bescherming van deze gegevens te kunnen garanderen, verwacht Google dat u op een heldere en toegankelijke manier duidelijk maakt hoe u deze gegevens zult gebruiken.
Ook de opmaak van de website kan de activatie van een Adwords campagne verhinderen als uw website niet voldoet aan het beleid van Google. Botsen met dit beleid doet u, bijvoorbeeld, wanneer uw website is opgebouwd uit frames. Het is ook belangrijk na te gaan of de inhoud van uw website effectief gehost wordt op uw domeinnaam. Concreet houdt dit in dat uw website onder geen beding mag doorverwijzen naar een andere domeinnaam. Ook advertenties voor websites met een pop-up of pop-under worden systematisch geweerd. Het beleid van Google kan echter nog verder gaan. Namelijk, wanneer je website te veel lijkt op deze van een concurrent, kan Google je site hiervoor afkeuren.
Twijfelt u of uw website in aanmerking komt voor promotie via Adwords? Aarzel dan niet ons te contacteren voor extra informatie.