WeCreativez WhatsApp Support
Klopsoft Websites helpt u graag met uw vragen m.b.t. uw website, vindbaarheid of andere internet marketing gerelateerde onderwerpen
SEO met Content Management Systeem Drupal [2/2]
Klopsoft Websites / CMS / SEO met Content Management Systeem Drupal [2/2]

In de vorige blogpost over SEO met Content Management Systeem Drupal heb ik al een aantal oplossingen bij de SEO beperkingen van Drupal genoemd. Hieronder zal ik nog een aantal aandachtspunten genoemd worden en wat een mogelijke oplossing zou kunnen zijn.

– Broncode van Drupal

De broncode die door Drupal geproduceerd wordt voldoet aan de webstandaards. Deze webstandaards bestaan uit de aanbevelingen van het w3c. Dit gecombineerd met de ervaringen van de webdesign wereld die in de loop van de afgelopen jaren. Websites die ontwikkeld zijn volgens de standaards zijn voor zoekmachines doorgaans beter toegankelijk en dus beter indexeerbaar. Dit kan dus de posities van een website positief beïnvloeden. Let hierbij wel op dat slechte broncode vanuit een gebruikte template de kwaliteit weer onderuit kan halen!

– Sitemaps

Standaard zit niet bij Drupal de mogelijk om XML sitemaps te genereren. XML sitemaps zijn speciaal voor zoekmachines zoals Google en Yahoo. Deze sitemaps zijn dus niet bedoeld voor menselijk gebruik. Met de module XML Sitemap kunnen sitemaps voor zoekmachine bots genereert worden.

– Interne linkstructuur

De interne linkstructuur binnen een website geeft een zoekmachine als Google informatie over de betekenis van content op de website. Het geeft aan welke delen meer en minder belangrijk zijn, wat de thematiek van de website is, etc. Hierbij kan de module Related Links behulpzaam zijn. Deze module compileert zelfstandig een blok ‘gerelateerde links’ voor verschillende pagina’s.

Tenslotte

De bovenstaande lijst is niet compleet en dit zal ook nooit gebeuren. De mogelijkheden om de SEO kracht van Drupal te versterken zijn meer dan ruimschoots aanwezig. Daarnaast is er natuurlijk ook nog altijd de mogelijkheid om een Drupal site uit te breiden met custom modules waarmee ook minder voor de hand liggende functionaliteiten geïmplementeerd kunnen worden.

Als iemand mij de vraag zou stellen of Drupal SEO vriendelijk is, dan zeg ik zonder aarzelen “Ja”. Drupal geeft zoveel uitgebreide mogelijkheden om de website maximaal vindbaar te kunnen maken. Je moet alleen zoeken naar de juiste modules daarvoor!