WeCreativez WhatsApp Support
Klopsoft Websites helpt u graag met uw vragen m.b.t. uw website, vindbaarheid of andere internet marketing gerelateerde onderwerpen
Wat voor link kies je?
Klopsoft Websites / Content Management / Wat voor link kies je?

Banklinks… backlinks zijn enorm belangrijk bij hoge posities halen in zoekmachines zoals Google. Maar voor welke link kies je daarbij? En wat is nu het verschil tussen een NoFollow en een DoFollow backlink?

Waarom zijn backlinks belangrijk?

Hoog scoren in Google met een bepaald zoekwoord net zoals duizenden anderen? Je moet je dan eigenlijk afvragen hoe de zoekmachine bepaalt wie nu op de eerste plaats terecht komt. Het antwoord op de vraag is backlinks, linkbuilding. Backlinks kan je in feite zien als stemmen. Hoe meer gerelateerde sites naar jou verwijzen hoe populairder (pagerank) je bent. Hoe populairder hoe hoger in Google.

Bij backlinks komt vaak de term Pagerank om de hoek kijken, maar wat is dat? Pagerank (PR) kan gezien worden als een populariteitscijfer van 0 tot 10 die Google toekent aan individuele webpagina’s. Hoe hoger de pagerank van een bepaalde pagina, hoe hoger Google hem aanslaat. Webpagina’s geven de pagerank door door het plaatsen van links, waardoor de ontvangende pagina wat krachtiger wordt.

Hoe zit het met Nofollow en Dofollow links?

De NoFollow link is in feite in het leven geroepen om spam tegen te gaan. No-Follow links geven namelijk geen PR door naar de andere website. Opname van het nofollow-attribuut bij een link geeft eigenlijk aan dat een spider van Google of van een andere  zoekmachine de link niet hoeft te volgen.

Het verschil

In de volgende opsomming wordt (te) kort door de bocht het verschil tussen dofollow en nofollow aangegeven.

  1. Stel, je webpagina heeft een pagerank van 8
  2. Bij elke uitgaande link geef je in feite een punt weg. Je zet 4 uitgaande links op de pagina. Door deze 4 links heeft je pagina nog maar een pagerank van 4.
  3. Dit wil je niet! Dus voeg je de nofollow toe aan de uitgaande link
  4. Google volgt de nofollow links niet en de pagina blijft dus een pagerank van 8 houden. Hierdoor scoort de pagina dus beter in de zoekmachine.

Dofollow links zorgen er dus voor dat de kracht van de pagina verslechterd. Maar waarom zou je dan toch ervoor kiezen om een dofollow link te plaatsen?

  • Met een dofollow link spreek je waardering uit voor de ontvangende partij.
  • Je plaatst een dofollow link naar de website die ook een dergelijke link naar jouw pagina heeft.
  • Webmasters zoeken links, en beloon je ze met een geldige link als ze een inhoudelijke reactie achterlaten dan lok je mensen naar je site.
  • Aan mensen verdien je geld en niet aan zoekmachines. Misschien zitten er tussen de gelukzoeker wel nieuwe klanten?