WeCreativez WhatsApp Support
Klopsoft Websites helpt u graag met uw vragen m.b.t. uw website, vindbaarheid of andere internet marketing gerelateerde onderwerpen
Zakelijk bloggen: Variatie in content
Klopsoft Websites / Content Management / Zakelijk bloggen: Variatie in content

U wilt u zich aan uw doelgroep binden met een weblog? Dit kan natuurlijk allemaal, maar de vraag is of er voldoende variatie in content aanwezig is. Heeft uw bedrijf genoeg onderwerpen om over te bloggen op een eigen weblog? In deze post geef ik u een aantal suggesties.

1. Basale artikelen

Basale artikelen zijn berichten die u dagelijks kunt schrijven. Denk daarbij aan berichten als “5 tips voor…” en “Hoe doe ik…”. Dit soort artikelen kunt u voorzien van relevante zoekwoorden, die uw doelgroep gebruikt bij het zoeken van specifieke informatie. Het is erg handig om hierin bedreven te worden.

2. Doordachte artikelen

Artikelen waarmee u uw autoriteit, reputatie en kennis op een bepaald onderwerp kunt demonstreren. U kunt u zich hiermee extra onderscheiden van uw concurrenten. Per artikel moet er veel tijd in worden geïnvesteerd. Dit soort artikelen moet u niet te veel gaan publiceren. Kennis deling is goed, maar niet too much.

3. Inhoudelijke artikelen

Inhoudelijke artikelen; kosten veel tijd en energie. Een  inhoudelijk artikel is een artikel waarvoor u zelf onderzoek doet en andere bronnen voor moet raadplegen. Een inhoudelijk artikel is te herkennen aan veel links naar andere artikelen van u of naar externe pagina’s. Dit soort artikelen trekt veel aandacht. U moet ze dus selectief gebruiken en op het juiste moment inzetten. Een voorbeeld is dat u een artikel wilt schrijven over een grote verandering plaats gaat vinden in uw branche en dat u over het impact wilt schrijven.

4. Scherpe artikelen

Met een scherpe artikel trekt u de aandacht en lokt u reacties uit. Denk bijvoorbeeld aan een stelling die u met argumenten onderbouwt. U moet wel bereid zijn om uw standpunt te verdedigen. Links toevoegen naar bronnen die uw uitspraken onderbouwen is daarom ook erg belangrijk. Dit soort artikelen niet te vaak doen, anders verliest u het opgebouwde vertrouwen.

5. Leuke artikelen

Met dit soort artikelen houdt u uw weblog luchtig en plezierig. Leuke artikelen worden vaak gebruikt om de draak te steken met uzelf. Dit soort berichten zijn zeer geschikt om afbeeldingen of video’s bij toe te voegen. Hierbij moet u wel een balans zien te vinden tussen leuk en nuttig. Blijf bij het schrijven in ieder geval uzelf. Het artikel moet wel bij u of uw bedrijf passen.