WeCreativez WhatsApp Support
Klopsoft Websites helpt u graag met uw vragen m.b.t. uw website, vindbaarheid of andere internet marketing gerelateerde onderwerpen
SEO tip: Maak uw website veilig met SSL
Klopsoft Websites / Google / SEO tip: Maak uw website veilig met SSL

Een van de belangrijke aspecten voor het bepalen van de positie in de zoekresultaten is de veiligheid van uw website. Hiermee wordt bedoeld of uw website een versleutelde verbinding heeft. In 2014 gaf Google al aan dat een versleutelde verbinding een ranking signal zal worden. Dit houdt in dat een website met een versleutelde verbinding hoger zal worden gepositioneerd ten op zichte van websites zonder.

Hoe krijgt u een versleutelde verbinding? Een versleutelde verbinding creëert u door een SSL-certificaat toe te voegen aan uw website. Dit certificaat zorgt ervoor dat alle data die verstuurd wordt tussen een webserver en een browser niet door derden onderschept kan worden en dus geheim blijft.

Is uw website gemaakt met WordPress? Dan kunt u gemakkelijk de SSL-certificaat installeren door middel van de plugin Really Simple SSL. Maakt u geen gebruik van WordPress, dan adviseer ik u om uw website bouwer om raad te vragen. Uiteraard helpen wij u ook graag. Wanneer u het zelf oppakt, let dan wel op dat u de oude pagina’s / URL’s redirect naar de nieuwe pagina’s. U moet ook de wijziging in Google Search Console en Google Analytics verwerken. De HTTPS:// variant wordt namelijk door Google gezien als compleet andere pagina’s dan de HTTP:// variant.