WeCreativez WhatsApp Support
Klopsoft Websites helpt u graag met uw vragen m.b.t. uw website, vindbaarheid of andere internet marketing gerelateerde onderwerpen
Hoe kan ik mijn e-mail verhuizen?
Klopsoft Websites / hosting & email / Hoe kan ik mijn e-mail verhuizen?

Bij Klopsoft Websites kun je terecht tegenwoordig voor de hosting en domeinnaam registratie van uw (nieuwe) website. Klopsoft Websites is reseller van hostingbedrijf Antagonist. Wanneer een domeinnaam wordt verhuisd  is het in veel gevallen gewenst e-mail die in een mailbox staat die bij de oude provider is aangemaakt ook te verhuizen naar een nieuwe mailbox binnen het platform. Dit is helaas niet eenvoudig, maar wel mogelijk. De stappen in dit stappenplan kunnen hiervoor gevolgd worden.

Let op:

  • Voor het over kopiëren van e-mail heb je een e-mailprogramma nodig als Outlook, Apple Mail of Thunderbird. Voor het vervolg van deze handleiding wordt Thunderbird gebruikt, omdat deze software beschikbaar is voor alle veelgebruikte besturingssystemen.
  • Je moet tegelijkertijd toegang hebben tot zowel de mailserver bij de oude provider als die van Antagonist. Je kunt dit daarom het beste doen in de verhuisperiode, de periode na het plaatsen van de bestelling, wanneer het pakket bij Antagonist al bestaat maar de server bij de oude provider nog wel jouw accounts heeft, en voor het moment dat de domeinnaam naar ons verhuisd is.
  • Dit moet voor elke account los gebeuren en kan daarom veel tijd kosten

Het kopiëren van e-mail

  1. Als voor het beheren van e-mail bij de oude provider niet het mailprogramma wordt gebruikt dat nu wordt gebruikt voor het kopiëren dan dien je het e-mailaccount aan te maken. De gegevens die je hiervoor nodig hebt kan je oude provider verstrekken. Gebruik voor het ophalen van e-mail het IMAP protocol.
  2. Maak binnen hetzelfde mailprogramma een nieuw e-mailaccount aan, het mailaccount dat je bij ons hebt aangemaakt. Op deze pagina staan instructies voor veel verschillende mailprogramma’s. Gebruik in ieder geval het IMAP voor het ophalen van e-mail en mail.antagonist.nl als mailserver.
  3. Je hebt nu twee maal hetzelfde mailaccount in hetzelfde mailprogramma staan, de een maakt gebruik van de dienst van je oude provider en de ander maakt gebruik van onze dienst. In Thunderbird zal dit er dan bijvoorbeeld als volgt uit zien, links de twee e-mail accounts en rechts de e-mails in het oude mailaccount:
  4. Selecteer nu in het mail programma alle e-mail die gekopieerd moet worden naar het nieuwe mailaccount en gebruik de functionaliteit van het mailprogramma om deze te kopiëren. Binnen Thunderbird kun je op de rechter muisknop drukken en de „Kopiëren naar:” functionaliteit gebruiken:
  5. Het mailprogramma zal de geselecteerde e-mail nu kopiëren. Bij een grote hoeveelheid e-mail kan dit enige tijd duren. Na afloop zal de e-mail ook in de nieuwe mailbox staan: