WeCreativez WhatsApp Support
Klopsoft Websites helpt u graag met uw vragen m.b.t. uw website, vindbaarheid of andere internet marketing gerelateerde onderwerpen
Google test de sitelinks
Klopsoft Websites / Internet Marketing / Google test de sitelinks

Zoals u weet is Google continu bezig met het testen wat de beste gebruikerservaring oplevert. Bij een zoekopdracht kan je een voorbeeld vinden van een dergelijke test. Het gaat bij deze test om de sitelinks in de organische resultaten. Voorheen was het overzicht van sitelinks een lijst met klikbare links.

In de nieuwe situatie (die al toegepast is halverwege augustus) is het overzicht van sitelinks veel uitgebreider. Het lijkt daardoor meer op de normale zoekresultaten. Zoals bij elke test is het nog niet zeker dat de verandering zichtbaar blijft. Er moet eerst een testgroep geselecteerd worden die het experiment moeten testen. Het gedrag van de gebruikers uit de testgroep is daardoor doorslaggevend.

Hieronder een voorbeeld van de sitelinks van de nieuwe situatie. Opvallend hierbij is het gebruik van meta-descriptions op de dieperliggende pagina’s hierdoor belangrijker worden.