WeCreativez WhatsApp Support
Klopsoft Websites helpt u graag met uw vragen m.b.t. uw website, vindbaarheid of andere internet marketing gerelateerde onderwerpen
Het antwoord op Google+
Klopsoft Websites / Social Media / Het antwoord op Google+

Facebook vernieuwt Friends lists

Facebook kondigde enige tijd geleden aan de functionaliteiten rondom het beheer van vrienden aan te passen. Dit is/lijkt een logisch antwoord op de komst van Google+. De gebruiker heeft door deze nieuwe functionaliteiten veel meer controle over wie wat te zien kan krijgen. Het is eenvoudige om vrienden in lijsten in te delen en er zo voor te zorgen dat alleen bepaalde groepen vrienden specifieke informatie te zien krijgen. Ook zijn nieuwsoverzichten van bepaalde groepen in een oogopslag te zien. Daarnaast kan het eigen profiel afgesloten worden voor bepaalde groepen ofwel lijsten.

Smart Lists

Smart Listst zijn de automatisch gegenereerde lijsten van vrienden op basis van je relatie met je vriend. Zo kan aan de hand van de middelbare school automatisch een bepaalde groep met oud-klasgenoten worden aangemaakt. Deze lijst wordt automatisch samengesteld uit Facebook vrienden die op dezelfde school hebben gezeten. De Smart Listst bestaan standaard uit werk, school, familie en woonplaats. Deze zijn handmatig te bewerken.

Close friends & Kennissen

Facebook geeft je de mogelijkheid om vrienden toe te voegen aan de lijst ‘close friends’  en aan de lijst ‘ kennissen’.De updates van close friends verschijnen bovenaan in de nieuwsupdate, de updates van kennissen niet standaard. Je kunt ook zelf lijsten aanmaken, een functionaliteit die al langer bestond maar niet duidelijk was. Je kunt notifications instellen op basis van een lijst. Bijvoorbeeld ontvang je zo altijd een mailtje wanneer een vriend uit een lijst een update plaatst. Een belangrijk verschil met Google+ is dat vrienden niet de naam zien van je lijst, maar wel elkaars naam! Zo kunnen ze dus zien wie er allemaal in jouw lijsten staan en met wie de update dan gedeeld wordt.

Lees meer hierover op de weblog van Facebook.