WeCreativez WhatsApp Support
Klopsoft Websites helpt u graag met uw vragen m.b.t. uw website, vindbaarheid of andere internet marketing gerelateerde onderwerpen
Video Optimalisatie: Lees 4 tips!
Klopsoft Websites / VSEO / Video Optimalisatie: Lees 4 tips!

Adverteren op Youtube, is een van de mogelijkheden van Google. Youtube is, zoals u wel weet, een van de grootste zoekmachines ter wereld. Miljoenen Nederlanders maken (dagelijks) gebruik van Youtube.  Zeker dus wel interessant om op te gaan adverteren. Maar wist u ook dat u uw video’s kunt optimaliseren voor SEO waardoor deze ook beter gevonden worden op Youtube zelf? Hoe pakt u dit aan?

Pakkende titel:

Een pakkende titel zorgt ervoor dat bezoekers uw video bekijken en dan ook gaan delen. Het optimaliseren van de titel van de video is belangrijk, omdat het zorgt voor een betere CTR. Wanneer iemand uw video in de zoekresultaten naar voren ziet komen, heeft onder andere de titel invloed op of iemand deze ook gaat bekijken. Zorg er ook voor dat de titel samenvat waarover de video gaat. Om deze reden hecht Youtube en vele andere zoekmachines veel waarde aan zoekwoorden in de titel.

  • Bepaal welk zoekwoord het belangrijks voor u is. Plaats dit zoekwoord vooraan de titel. Als bijvoorbeeld het zoekwoord “Video Optimalisatie is”. Dan wordt het du niet “Enkele tips voor video optimalisatie” maar juist “Video Optimalisatie: lees 4 tips”.
  • Voeg een cijfer toe aan de titel: Als u een cijfer in de titel gebruikt zoals een jaartal of aantal, kan dit het CTR aanzienlijk toenemen.

Video beschrijving optimaliseren

De beschrijving bij de video geeft uw kijkers waardevolle informatie. Als deze goed geoptimaliseerd is en dus de juiste zoekwoorden bevat, wordt uw video hoger vertoond in de zoekresultaten en dragen ze ook bij aan meer weergaven en langere kijktijd. Een goede video beschrijving bij uw video draagt dus bij aan een betere CTR.

  • Een video beschrijving dient minimaal 150 woorden te bevatten. Hoe uitgebreider, hoe beter.
  • Zorg dat iedere video een unieke beschrijving krijgt.
  • Plaats het belangrijkste zoekwoord aan het begin van de video beschrijving. Het algoritmen van Youtube hecht veel waarde aan beschrijvingen waarvan de zoekwoorden aan het begin van de beschrijving staan.
  • Gebruik daarnaast ook gerelateerde zoekwoorden in uw omschrijving.
  • Voeg een link naar de website toe voor de button “Meer weergeven”.

Hashtags

Het toevoegen van hashtags zorgen ervoor dat uw video beter vindbaar is voor gebruikers die zoeken op een specifieke hashtag in Youtube. Gebruik alleen hashtags die relevant zijn, die met uw video te maken hebben. Het aantal hashtags is ook van belang. Gebruik nooit meer dan 15 hashtags bij uw video.

Thumbnail

De thumbnail van de video is de afbeelding die kijkers te zien krijgt in de zoekresultaten. Veel gebruikers kijken als eerst naar de thumbnail. Zorg er dus voor dat u een opvallende thumbnail gebruikt voor uw video. Uw kijker moet met een thumbnail direct kunnen zien waar de video over gaat en daardoor dus getriggerd wordt om deze te bekijken.

Heeft u hulp nodig bij het optimaliseren van uw video(‘s)? Neem dan contact met ons op! Klopsoft Websites helpt u graag hiermee verder.