WeCreativez WhatsApp Support
Klopsoft Websites helpt u graag met uw vragen m.b.t. uw website, vindbaarheid of andere internet marketing gerelateerde onderwerpen
Website scan Opticien
Klopsoft Websites / Website Scans / Website scan Opticien
Gratis Website Scan

Branche: opticien
Pagerank: 2

Worden de juiste zoekwoorden ingezet op de website?

Om antwoord te geven op deze vraag, is er eerst onderzocht hoe de website scoort op vijf relevante zoekwoorden. Uit dit onderzoek blijkt dat de website op landelijke zoekwoorden nog geen positie heeft behaald in de zoekresultaten van Google.

Op zoekwoorden in combinatie met de vestigingslocatie heeft de website een top 10 posities behaald met het zoekwoord “Optiek Arnhem”. Op zoekwoorden als “Bril kopen Arnhem” heeft de website nog geen positie behaald.

De techniek van de website

Door Google zijn er in totaal 16 pagina’s geïndexeerd.

Titel
Elke pagina van de website heeft een unieke titel. De bedrijfsnaam wordt in de titel genoemd net zoals het relevante zoekwoord van de pagina.

Descriptions
Enkele pagina’s hebben dezelfde description. Daarnaast hebben tevens enkele pagina’s een te lange description.

Keywords
Voor Google hoeven meta keywords niet meer ingevuld te worden. Dit is meer gericht op de beheerder van de website. Voor deze website zijn er keywords ingezet.

-tag
De h1-tag wordt niet op de website gebruikt. Voor de zoekmachine is het van belang dat de titel van de pagina de h1-tag heeft meegekregen. Bij de pagina Glazen zou dan als h1-tag: “Glazen” moeten zijn.

De h2-tag wordt momenteel ook niet ingezet voor de titel van de website.
De h3-tag wordt niet toegepast op de website.

Voor de optimalisatie is het van belang dat de relevante zoekwoorden worden opgenomen in de h1-tag, h2-tag en de h3-tag. De h3-tag zou eventueel mogen ontbreken.

Image alt
0% van de afbeeldingen op de website heeft een omschrijving in de alt van de afbeelding staan in de code. Dit is niet goed.

Google Analytics
Analytics is niet geïnstalleerd.

Linkpopulariteit

Zoals al eerder genoemd, heeft de website een pagerank van 2. De website heeft in totaal 10 links naar de website toe. Deze komen echter van 8 verschillende websites.

Call to action

Op de website is het mogelijk om een contactformulier in te vullen. Er is vanuit de homepagina of andere pagina’s van de website geen rechtstreekse link naar dit formulier. De contactpagina is alleen te vinden in het menu van de website.

Google