WeCreativez WhatsApp Support
Klopsoft Websites helpt u graag met uw vragen m.b.t. uw website, vindbaarheid of andere internet marketing gerelateerde onderwerpen
Hoe kom ik aan beeldmateriaal voor op mijn website?
Klopsoft Websites / Website / Hoe kom ik aan beeldmateriaal voor op mijn website?

Tijdens het maken van een nieuwe website, kom je vaak het volgende probleem tegen….. Welke foto’s wil ik op de website gaan gebruiken? Vele bedrijven hebben zelf geen mogelijkheid om foto’s van diensten of producten te gebruiken voor op de website. Beeldmateriaal blijft echter wel belangrijk voor de website. Veel maken daarom dan gebruik van stockfoto’s. Er is natuurlijk een grote kans dat je wel eens gebruik heb gemaakt van een online beeldbank voor het zoeken van foto’s voor op je website, nieuwsbrief of drukwerk. Vele hiervan zijn betaald. Maar wist je ook dat er online beeldbanken zijn waar je gratis stockfoto’s kunt downloaden? Hieronder geef ik een aantal van deze gratis beeldbanken:

Gratisography
De foto’s op Gratisography zijn van hoge resolutie en je kunt ze gratis gebruiken voor persoonlijke of zakelijke doeleinden.

Unsplash
Unsplash biedt een verzameling gratis stockphoto’s van hoge resolutie. De site publiceert 10 nieuwe foto’s per dag.

Little Visuals
Op deze website vindt je veel mooie stockfoto’s van landschappen en natuur. Je kunt je aanmelden om elke week 7 nieuwe foto’s in de mail te ontvangen of bezoek wekelijks even deze website.

Life of Pix
Op deze website stelt een reclamebureau uit Montreal beelden van haar fotografennetwerk gratis beschikbaar, een verzameling die wekelijks wordt uitgebreid.

Naast deze vier zijn er nog vele andere websites waar je terecht kunt voor gratis stockfoto’s. Heb je zelf nog een website of weet je er een die nog niet genoemd is? Laat dit dan even weten!