WeCreativez WhatsApp Support
Klopsoft Websites helpt u graag met uw vragen m.b.t. uw website, vindbaarheid of andere internet marketing gerelateerde onderwerpen
Kleuren call to action
Klopsoft Websites / Website / Kleuren call to action

Iedereen kent het wel, een call to action. Maar wat is het nu eigenlijk? De definitie van Call to action is het aanzetten van bezoekers tot een actie, oftewel de essentie van conversie. Ook kunt u het de manier noemen om omzet te genereren. Call to action is vaak de laatste stap die genomen moet worden door de consument, om een klant te worden. Oftewel de call to action is van fundamenteel belang voor uw website.

Logischerwijs dient een call to action op te vallen en verleidelijk te zijn. Voor een call to action kan u daarom beter een button gebruiken in plaats van een link of banner. Een hyperlink in de tekst is vaak niet opvallend genoeg. Een banner wordt vaak genegeerd, doordat bezoekers het zien als reclame.

De call to action kleuren

De button dient een unieke kleur te hebben op uw website. Gebruik hiervoor niet dezelfde kleuren als van uw website, omdat bezoekers het dan niet kunnen onderscheiden. De kleur van een call to action button die u gebruikt heeft een groot invloed op het gedrag van uw potentiële klant. Dit is naar voren gekomen in diverse onderzoeken naar het effect van kleurgebruik bij de call to action.

De kleur van Call to action

Kleur

Natuurlijke associatie

Waar te gebruiken

Nadelen

Rood

verhoogt uw hartslag door het activeren van uw hypofyse

een klassieke call to action kleur

zou kunnen worden geassocieerd met schuld en gevaar

Geel

de eerste kleur die een persoon ziet

de aandacht vestigen op uw call to action

Oranje

combinatie van agressieve rode en vrolijke gele

perfecte call to action

Blauw

Kan u bezoeker de actie doen heroverwegen

Groen

Degelijk en de makkelijkste voor de ogen

goed voor getuigenissen, oprichters verklaringen, enz.

Wit

geeft andere kleuren prominentie

maakt uw call to action onopvallend

Bron: seosmarty

Dit kleuren schema is een goed uitgangspunt voor de kleur van uw call to action. Soms heeft u meerdere call to action buttons op dezelfde pagina zoals, “Bestel nu”, “Neem direct contact op”, “Vraag een offerte aan” etc. In dat geval dient u te werken met een kleuren hiërarchie. De belangrijkste button moet er duidelijk uitspringen.