WeCreativez WhatsApp Support
Klopsoft Websites helpt u graag met uw vragen m.b.t. uw website, vindbaarheid of andere internet marketing gerelateerde onderwerpen
Breadcrumbs op uw website
Klopsoft Websites / WordPress / Breadcrumbs op uw website
breadcrumbs

Op de website van Klopsoft Websites wordt er gebruik gemaakt van de zogenaamde “Breadcrumbs”. Deze ziet u bovenaan elke pagina staan. Breadcrumbs geven in feite het pad naar een bepaalde pagina op de website weer. Het is een soort broodkruimel spoor wat u terug kunt volgen naar de hoofdcategorie waarin het artikel of pagina wat u leest valt. Het gebruik van breadcrumbs heeft twee doelen: Usability en SEO.

Usability

Door het gebruiken van breadcrumbs geeft u de bezoeker van uw website een extra mogelijkheid om gemakkelijk te navigeren in uw website. Bezoekers die een artikel interessant vinden, zullen wellicht ook geïnteresseerd zijn in meerdere artikelen over dit onderwerp. Door de breadcrumbs ziet uw bezoeker direct in welke categorie ze zich bevinden en zodoende kunnen ze daar makkelijk naartoe om de overige artikelen te zien in de desbetreffende categorie. Voor de usability van uw website is het beter om nooit dieper te gaan dan 3 lagen op uw website. Als dit wel het geval is, dan zijn de breadcrumbs nog aantrekkelijker. U krijgt hierdoor meer overzicht op uw website.

U zult wel denken dat de bezoeker toch zelf wel weet hoe hij of zij geklikt heeft op de pagina te komen. Maar dat is niet altijd het geval. Komt uw bezoeker vanuit de zoekresultaten van Google, dan heeft deze bezoeker nog geen andere pagina’s van uw website gezien. Voor deze bezoekers zijn de breadcrumbs ideaal. Naast de usability heeft uw website een hogere “stickratio”, bezoekers klikken snellers rond op uw website dankzij de breadcrumbs.

Zoekmachine Optimalisatie

Ook voor de zoekmachine optimalisatie van uw website zijn breadcrumbs goed. Breadcrumbs zijn namelijk links naar andere pagina’s op website en worden dus gezien als interne links. Daar komt bij dat Google een goede inzchtelijke structuur van uw website waardeert. Door op elke pagina uw homepagina en categorieën te vermelden, geeft u kracht mee aan die betreffende pagina’s. U zorgt er dus zelf voor dat deze hoofdpagina’s de meeste waarde in uw website krijgen.

Breadcrumbs automatiseren in WordPress

In WordPress kunt u heel gemakkelijk de breadcrumbs automatiseren. Dit doet u door middel van een plugin met de naam: WordPress Plugin voor Breadcrumbs van Yoast. Deze plugin zorgt ervoor dat in de theme van uw website de Breadcrumbs worden weergegeven op de pagina’s van uw website en tevens bij de blogberichten.

Hoe doet u dit? De plug-in installeert u als volgt:

  • Download de plug-in WordPress Plugin voor Breadcrumbs van Yoast
  • Bij Plugins > Nieuwe plugin > Uploaden selecteert u via Bladeren het zip-bestand en klik op Nu installeren
  • Activeer de plugin
  • Stel de instellingen van de plugin bij Instellingen > Breadcrumbs
  • Plaats de volgende code in uw templates die u op de website van Yoast kan vinden.