WeCreativez WhatsApp Support
Klopsoft Websites helpt u graag met uw vragen m.b.t. uw website, vindbaarheid of andere internet marketing gerelateerde onderwerpen
WordPress tip: SEO smart links business
Klopsoft Websites / WordPress / WordPress tip: SEO smart links business

Voor het verbeteren van posities voor Google is het intern linken bijzonder belangrijk. Dit door het toevoegen van anker teksten en het verbetert daarnaast ook de crawl rate en click throughs. Door een goede interne link structuur ziet Google beter welke pagina’s de website bevat en de bezoeker kan makkelijker door de website navigeren.

De SEO smart links plugin is een bijzonder handige WordPress plugin, die het intern linken binnen de website stukken eenvoudiger wordt. U heeft bijvoorbeeld een nieuwsbericht voor uw website geschreven en heeft diverse interne links verwerkt daar in naar gerelateerde artikelen. Later blijkt dat u nog een aantal bent vergeten. De plugin zorgt ervoor dat dit niet meer voorkomt, mits u het natuurlijk goed instelt.

De Smart links plugin zorgt ervoor dat bepaalde woorden in de content automatisch intern gelinkt worden aan vooraf ingestelde posts of pagina’s, compleet met anker tekst en title tag.

URL’s en bijbehorende zoekwoorden kunnen vooraf centraal worden ingesteld maar kunnen ook nog later op post niveau worden aangepast. Is er bijvoorbeeld een pagina die u niet intern wil linken dan kunt u dit aanvinken, het is ook mogelijk om op een bepaalde pagina geen SEO smart links toe te passen.

De volgende opties zijn in te stellen:

  • Custom keywords: Instellen welke url u aan welke custom zoekwoorden wil linken.
  • Processing options: Instellen op welk type post (pagina, post, kennisbank of reacties) de interne links moeten worden toegepast.
  • Automatic interlinking: Instellen naar welk type post (posts, pagina’s en categorieën) gelinkt mag worden. Ook kan er een minimaal aantal karakters worden aangegeven wanneer er pas gelinkt mag worden.
  • Ignore keywords: Welke woorden mogen niet gelinkt worden? (b.v. over, contact)
  • External links: Instellingen voor het automatisch linken naar externe bronnen. (b.v. nofollow toevoegen of open link in nieuw venster)

Om te voorkomen dat niet de hele pagina volstaat met interne links is er een optie om het maximaal aantal interne links aan te geven, dit voorkomt spam-achtige taferelen.