WeCreativez WhatsApp Support
Klopsoft Websites helpt u graag met uw vragen m.b.t. uw website, vindbaarheid of andere internet marketing gerelateerde onderwerpen
Belang positie in zoekresultaten
Klopsoft Websites / Zoekmachine Optimalisatie / Belang positie in zoekresultaten

Percentage-of-traffic-to-websites-position-in-google-serach-results-1024x706

Iedereen wilt een hoge positie in Google, u toch ook? Maar wat betekent een hoge positie in de zoekresultaten van Google nu eigenlijk?

Google wordt door veel internet gebruikers gebruikt bij het zoeken naar een bepaald onderwerp. Bij dit zoeken kijkt 90% van de bezoekers niet verder dan de eerste pagina. Als bezoekers wel verder gaan, dan kan dat gezien worden als dat hun vraag niet op de eerste pagina beantwoord is. Dit is dan ook de reden dat wij samen met u ernaar streven om uw website op de eerste pagina te krijgen. Zoals al eerder genoemd, wordt de eerste pagina van de zoekresultaten in Google bekeken door 90% van de bezoekers. Ook op de eerste pagina geldt dat hoe hoger uw website staat, hoe beter dit is. Curve Interactive heeft enige tijd geleden een onderzoek gedaan, waarin gemeten is hoe de “Click rate” is voor de eerste tien posities van de zoekresultaten in een zoekmachine als Google.

Positie Clickrate
Positie 10 3%
Positie 9 3%
Positie 8 3%
Positie 7 3%
Positie 6 4%
Positie 5 5%
Positie 4 6%
Positie 3 9%
Positie 2 12%
Positie 1 42%

Bron: Curve Interactive, september 2012

In de tabel kunt u zien dat hoe hoger uw positie is in Google hoe groter de kans dat uw website wordt bezocht. 42% van de zoekers in Google klikt zelfs op de eerste zoekresultaat. Let echter wel op dat uw website / webpagina een krachtige en pakkende meta description heeft. De bezoeker wordt namelijk aangetrokken door de omschrijving van de dienst of service die u biedt.