WeCreativez WhatsApp Support
Klopsoft Websites helpt u graag met uw vragen m.b.t. uw website, vindbaarheid of andere internet marketing gerelateerde onderwerpen
Duplicate content op uw website
Klopsoft Websites / Zoekmachine Optimalisatie / Duplicate content op uw website
Duplicate Content

Duplicate content, u zult zich wel afvragen wat daarmee bedoeld wordt. Duplicate content is feitelijk dat dubbele informatie op het internet, zoals gekopieerde tekst. Indien u hoger in Google wilt komen met uw website moet u dit vermijden. Kwalitatieve en unieke content wordt namelijk door Google beloont. Zelfs door de Google Panda en Google Penquin update is dit nog belangrijker geworden voor de positie van de website. Dit geldt ook voor de titel van de pagina’s.

ALs u dezelfde titel inzet voor meerdere pagina’s van uw website, dan bent u eigenlijk met uzelf aan het concurreren op die betreffende zoekwoorden. Google kan daarnaast ook geen onderscheid tussen de pagina’s meer maken op basis van de titel van de pagina. Dit geldt voor 100% identieke titels, maar ook als u de belangrijkste zoekwoord standaard gebruikt in de title tag van de pagina’s. Hierdoor bevat elke pagina van de website dezelfde zoekwoord combinatie, oftewel een stukje keyword spammen.

Het is beter voor uw website om per zoekwoord waarop u wilt scoren 1 pagina op uw website daarover te hebben. Deze pagina moet dan geoptimaliseerd worden voor dat ene zoekwoord en je richt al uw interne links en backlinks op die pagina m.b.t. dat specifieke zoekwoord. Op deze manier zet u uw volledige SEO kracht in op 1 plek in plaats van dat u het spreidt over uw website. Voor SEO is de focus ook erg van belang. U moet daarom Google laten weten welke pagina op uw website de beste/meest relevante is voor het zoekwoord. Hoe duidelijker dit is voor Google, des te beter de resultaten voor u zullen uitpakken.