WeCreativez WhatsApp Support
Klopsoft Websites helpt u graag met uw vragen m.b.t. uw website, vindbaarheid of andere internet marketing gerelateerde onderwerpen
Een lokale Google+ pagina maken
Klopsoft Websites / Social Media / Een lokale Google+ pagina maken

Voor je bedrijf is een lokale Google+ pagina tegenwoordig ook van belang. Maar wat is het nu en hoe vraag je een lokale Google+ pagina nu daadwerkelijk aan? Wij leggen het je graag uit. Een lokaal Google+ pagina verschilt op een unieke manier van categorieën van de Google+ pagina’s. Dit omdat ze functies hebben waarmee klanten gemakkelijk kunnen koppelen met de fysieke locatie van het desbetreffende bedrijf. Je kunt het bijvoorbeeld beschouwen een als een bedrijvenpagina in Facebook. Lokale Google+ pagina’s hebben bijvoorbeeld een kaart van de locatie van het bedrijf en geven het adres, telefoonnummer en zelfs de openingstijden ervan weer. Lokale pagina’s delen ook de functionaliteit van andere Google+ pagina’s. Je kunt je kringen maken en beheren, hangouts starten en deelnemen, inhoud delen op je pagina.

Maar hoe maak je nu een lokale Google+ pagina?

Als je een lokale Google+ pagina wilt aanmaken, ga dan als volgt te werk:

  • Login bij Google+. Heb je nog geen Google+ profiel, maak deze dan aan.
  • Klik op Pagina’s onder Startpagina aan de linkerkant.
  • Klik vervolgens op de knop Nieuwe pagina maken in de rechterbovenhoek.
  • Selecteer de categorie Lokale Onderneming of Plaats.
  • Geef de naam of het adres van je bedrijf op en selecteer je bedrijf als dit wordt weergegeven in het dropdown menu.
  • Als je bedrijf niet wordt weergegeven in het menu, klik dan op Nee, dit zijn niet mijn bedrijven of Ik heb het bedrijf correct opgegeven. Vervolgens wordt u gevraagd een aantal gegevens over uw bedrijf op te geven. Zorg hierbij altijd voor dat u een correct, volledig adres opgeeft, alsmede een telefoonnummer waarop uw bedrijf rechtstreeks bereikbaar is.
  • Klik na het invullen van je bedrijfsgegevens op Verzenden.

Je krijgt dan de mogelijkheid uit één of twee verificatie opties.   Je kunt er ook voor kiezen de verificatie over te slaan en later terug te keren naar het dashboard voor je pagina op https://plus.google.com/dashboard om het proces te voltooien.