WeCreativez WhatsApp Support
Klopsoft Websites helpt u graag met uw vragen m.b.t. uw website, vindbaarheid of andere internet marketing gerelateerde onderwerpen
Google update Penguin 2.0
Klopsoft Websites / Zoekmachine Optimalisatie / Google update Penguin 2.0

Op 22 mei 2013 heeft Google haar nieuwste update doorgevoerd, Penguin 2.0. De vorige Penguin update (1.0) zorgde voor veel onrust bij webmasters. Deze update zorgde voor behoorlijke verschuivingen in de zoekresultaten. Het is echter nu afwachten wat Penquin 2.0 voor effect zal hebben. Deze update is direct wereldwijd doorgevoerd. Dit was bij de vorige Penquin update niet het geval.

Google zoekmachine krijgt flinke update

Google heeft officieel laten weten wat we de komende maanden kunnen gaan verwachten van haar zoekmachine. Er zal in de komende tijd veel veranderen. Een van de belangrijkste zaken is dat Google black-hat en link spammers gaan aanpakken. Hieronder benoemen wij 9 belangrijke updates:

1. Meer Penguin updates
Zoals u wellicht al weet, is Penquin 2.0 doorgevoerd. Deze update zorgt ervoor dat er nog meer gekeken wordt of websites waardevolle content heeft. Dit zal dan ook van invloed zijn op de posities van vele websites in de zoekresultaten. Penquin 2.0 pakt ook o.a. websites aan die automatisch backlinks naar hun website laten verwijzen. Pas vooral op met tools die in de titel “nuke”, “dominator” en “brute force” hebben taan. Google zal het gebruik van dergelijke tools bestraffen met een lage positie.

2. Betaald adverteren voor hogere ranking wordt bestraft
Heel wat websites maken gebruik van betaald adverteren. Op zich niet erg, echter mag je dit niet inzetten voor het verkrijgen van een hogere ranking. Websites die dit echter wel doen zullen een lagere ranking krijgen. Maak je echter wel gebruik hiervan, laat de plaatser van de advertentie een nofollow aan de link toevoegen.

3. Spam zoektermen onder de loep
Google wil wat gaan doen aan spam gevoelige zoekopdrachten als “pay day loans”. Dit type zoektermen trekt momenteel nogal wat zoekmachinespammers aan. In de toekomst moeten dit soort zoekwoorden net als ‘gewone’ zoekopdrachten’ waardevolle resultaten gaan geven.

4. Link networks krijgen het nog zwaarder
Google wil graag een einde maken aan zogenaamde link networks. Dit zijn websites die vol staan met links. Op dit soort websites kun je makkelijk je link toevoegen, maar hebben nauwelijks waarde.

5. Backlinks worden nog beter geanalyseerd
Google is bezig met software waarmee ze backlinks nog beter kan begrijpen. Backlinks van bijvoorbeeld forums zullen daardoor nog minder waard worden. De waarde van links naar een website vanuit tekst op een website gaat toenemen (mits de content ook van hoge waarde is natuurlijk).

6. Betere detectie gehackte websites
Er komt een beter systeem waarmee Google gehackte websites kan opsporen. Later dit jaar zal dit systeem actief worden. Google wil graag ook de communicatie richting website eigenaren verbeteren als het gaat om hacks.

7. Autoriteit krijg voorrang en rankingboost
Google is van plan om websites die een autoriteit zijn op een bepaald vakgebied, een flinke ranking boost te geven. Google heeft dus plannen om websites met hoge autoriteit (waarde) boven andere websites te zetten die niet zo’n hoge of geen autoriteit hebben.

8. Panda update wordt minder streng
De panda update zal wat minder belangrijk worden, er zal naar andere kwaliteitseisen gekeken worden. De Panda update is er meer voor om de echt grote spammers uit Google te weren. Zie het als een soort omlijsting om de slechtste websites te weren uit Google.

9. Minder domeinclusters op pagina 1
Google wil de zogenaamde domeinclusters verminderen. Misschien heb je het al een keer gezien, sommige zoekopdrachten geven een lijst met URL’s van steeds dezelfde website. Google geeft aan dat pagina 1 een meer divers zoekresultaat moet geven aan de zoeker. Pagina 2 of verder kan echter wel domeinclusters bevatten.

Matt Cutts – advies m.b.t. deze Penquin 2.0 update

Matt Cutts heeft duidelijk aangegeven dat Google het aantal webmasters die gebruik maken van black-hat spam technieken flink wil inperken. Iedereen die gewoon white-hat SEO toepast zullen alleen maar beter gaan scoren. Hou je dus aan de regels van zoekmachine Google als je een hoge ranking wilt bereiken of behouden anders zul je het beslist gaan verliezen tijdens de aankomende updates.