WeCreativez WhatsApp Support
Klopsoft Websites helpt u graag met uw vragen m.b.t. uw website, vindbaarheid of andere internet marketing gerelateerde onderwerpen
Maak uw website bekend
Klopsoft Websites / Zoekmachine Optimalisatie / Maak uw website bekend
linkbuilding

Uw website is klaar voor de rest van de wereld. Nu wilt u graag dat uw website te vinden is voor uw doelgroep. Daarom is het ook van belang om Google naar uw website te leiden. Dit doet u onder andere door het inzetten van Linkbuilding. Linkbuilding is het verkrijgen van links op andere relevante websites om zo zelf beter vindbaar te worden in Google andere zoekmachines.

Zoeken naar relevante websites voor links

Zoals u wellicht weet, krijgen alle websites een eigen score door Google. Deze score geeft aan of de website betrouwbaar is, goede unieke content heeft en of het een autoriteit is op het onderwerp van de website.

U heeft wellicht ook wel gehoord dat “websites die als autoriteit worden gezien een goede linkwaarde opleveren”. Dit is vaak ook wel zo het geval, maar u moet wel daarbij onthouden dat elke website begint met een lage score. Websites die goed actueel worden gehouden, hebben de potentie om een hogere waardering te krijgen van zoekmachines. Dit zijn vaak de goede kandidaten om links op aan te vragen. Focus dus niet alleen op de linkwaarde, maar ook op de relevantie van de website!

Hoe krijgt u links op andere websites?

Klinkt wellicht heel logisch, maar neem contact op met de webmaster van de andere website. Vraag om een link en geef daarbij aan waarom uw website interessant is voor zijn of haar bezoekers. Plaatst een webmaster een link naar uw website? Goed nieuws! De eerste stap heeft u gezet. Een nog mooier punt is het als u zelf invloed heeft op de anchor-tekst.

Anchor-tekst bestaat uit de woorden die de link vormen. De zoekmachines gaan ervan uit dat de anchor-tekst informatie geeft over de inhoud van de website waar u naar toe verwijst.

Zorg er dus voor dat u niet linkt met woorden als “klik hier”, maar gebruik teksten als “WordPress website laten maken”. Op deze manier maakt u dan optimaal gebruik van de kans om zoekmachines iets te vertellen over uw website / webpagina. De zoekmachines kunnen uw pagina hierdoor beter beoordelen.

Een andere manier is door iets weg te geven. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een gastblog waarin u links verwerkt naar uw website. Een kortingscode of gratis advies zijn ook manieren om aandacht te trekken als u iets wilt verkopen. Tientallen websites publiceren gratis producten en kortingscodes. Deze websites zullen graag een link naar uw website opnemen.

Bij Linkbuilding zijn er ook valkuilen. Het is verleidelijk om overal waar u kunt een link achter te laten naar uw website. Dit kunt u beter niet doen! Kies alleen de links van relevante websites. Steek uw energie in het vinden van kwalitatief goede websites. Kijk daarbij ook goed naar de actualiteit van de websites.

Nog enkele tips voor bij linkbuilding:

  • Schrijf u eigen unieke pagina’s.
  • Zorg voor een goede interne linkbuilding.
  • Niet alleen links plaatsen naar uw homepagina, maar ook naar specifieke pagina’s.
  • Investeer in het onderzoeken van de relevante websites.
  • Probeer ergens te starten als een gastblogger.
  • Wees selectief bij waar u uw website adres achter laat.

Dit bericht is geïnspireerd door een blog van Yourhosting.