WeCreativez WhatsApp Support
Klopsoft Websites helpt u graag met uw vragen m.b.t. uw website, vindbaarheid of andere internet marketing gerelateerde onderwerpen
SEO belangrijker dan Adwords?
Klopsoft Websites / Zoekmachine Adverteren / SEO belangrijker dan Adwords?

Volgens het jaarlijkse onderzoek van Forrester in de VS wordt SEO het meest gebruikt om websites te vinden in 2012. De organische zoekresultaten staan bovenaan in het onderzoek met zelfs 54%. Op de 2e plaats staat Social media (32%), gevolgd door Links vanaf andere websites (28%). Wat hierbij opvalt is dat Adwords pas op de 7e plek uitkomt met 18%. Dit percentage is echter wel hard gegroeid ten opzichte van 2011 (8%).

research-how-consumers-find-websites-organic-search-tops-2012-e1371899496950

Zoals al eerder aangegeven dat het opvallend is dat Adwords en andere gesponsorde zoekresultaten een 7e plek heeft binnen dit onderzoek. Ondanks dat de gesponsorde zoekresultaten natuurlijk hetzelfde startpunt van internet zijn, is dit voor slechts 18% een manier om websites te vinden.
Dit is wellicht te verklaren met dat advertenties vaak gericht zijn op een commercieel doel, meestal het verkoop van en product. Als je de intentie hebt om een bepaalde website te vinden, zullen de natuurlijke zoekresultaten meestal beter aansluiten op je zoekvraag.