WeCreativez WhatsApp Support
Klopsoft Websites helpt u graag met uw vragen m.b.t. uw website, vindbaarheid of andere internet marketing gerelateerde onderwerpen
Waarom is Wix niet goed voor SEO?
Klopsoft Websites / CMS / Waarom is Wix niet goed voor SEO?

Websites gemaakt met systemen zoals Wix komen steeds vaker voor. Echter zijn zulke systemen wel goed voor SEO? In dit bericht gaan we in op de vraag waarom Wix niet goed is voor SEO.

Wat is Wix?
Wix is een gekend CMS. Echter is het voor SEO niet optimaal, laat staan voor geavanceerde SEO. Het heeft een slechte reputatie in de SEO wereld omdat het slechts weinig marketingtechnieken ondersteunt door het feit dat ze gratis zijn. Echter hebben ze de voorbije jaren grote inspanningen geleverd voor verbetering. Ook al hebben ze deze inspanningen geleverd de voorbije jaren, nog steeds zijn er een aantal redenen waarom Wix niet goed is voor SEO. Bovendien geeft Wix vaak slecht en onnauwkeurig advies aan zijn gebruikers om hun mankementen wat te rechtvaardigen. In deze blog heb ik zes redenen opgesomd waarom Wix niet goed is voor SEO. Lees zeker verder om hier alles over te weten te komen.

Laadtijd website
Sitesnelheid blijft een belangrijk onderdeel van SEO. Google houdt meer dan ooit rekening met de sitesnelheid bij het rangschikken van zoekresultaten. Gebruikers willen en verwachten dat een site snel wordt geladen. Veel gebruikers geven het zelfs op als een site niet binnen 5 seconden wordt geladen. Wix is sterk afhankelijk van JavaScript om een website te coderen. Hoewel JavaScript sneller is dan Flash, is het nog steeds erg traag en wordt het daarom niet veel meer gebruikt. Dus een trage website zal niet alleen gebruikers wegjagen maar ook je rankings schaden. Wix ondersteunt namelijk geen AMP.

Indexeren website
Om een website in zoekresultaten te laten verschijnen, moet Google deze indexeren. Ze doen dit door een bot te sturen om een website te crawlen. Veel gebruikers hebben geconstateerd dat Googlebot moeite heeft om alle pagina’s op Wix-websites te crawlen. Wix heeft gewerkt om een aantal van deze problemen op te lossen door hun URL’s korter te maken en door de code die ze gebruiken te upgraden. Zelfs met deze wijzigingen hebben sommige gebruikers geconstateerd dat het enige tijd duurt voordat hun pagina’s geïndexeerd worden. Sommige pagina’s zijn gewoon totaal nog niet geïndexeerd. Een pagina die niet geïndexeerd is, is waardeloos voor Google, omdat het niet zichtbaar is voor de gebruikers en dus zo geen SEO waarde heeft.

Niet geschikt voor geavanceerde technische SEO
Naast de basis-SEO zoals het maken van inhoud en metabeschrijvingen, heb je ook de meer geavanceerde technische SEO. Een groot nadeel van Wix is dat het niet veel technische aanpassingen toestaat. Wix voegt extra tekenreeksen toe aan bepaalde URL’s waardoor de URL structuur van een Wix-site het aan de wensen over laat. Daarnaast is het toevoegen van een alt-tag moeilijk. Ook heeft Wix beperkte header tags en geen canonical tags. Als dat nog niet genoeg is, genereert Wix automatisch een sitemap voor jou. Je kunt er geen toegang tot krijgen en je kunt het ook niet aanpassen aan je behoeften. Toch zou de sitemap wel voor 90% van de gebruikers OK moeten zijn. Daarom is het belangrijk dat je een Google Search Console account aanmaakt. Al deze problemen lijken misschien klein, maar ze kunnen een groot verschil maken als het gaat over SEO. Daarom is Wix ideaal voor kleinere bedrijven en bloggers. De basis voor een website is aanwezig met focus op content.

WIX SEO Tool
De Wix SEO Wiz tool zal je helpen om je on page-SEO juist te hebben en stelt een aangepast SEO-plan voor je op, op basis van slechts een paar vragen. Het is niet het meest grondige plan, maar het is een uitstekende introductie als je nieuw bent met SEO. Naar onze mening is het best om hier niet blindelings je SEO strategie op te baseren, omdat het enkel helpt met de basis ranking factoren.

Conclusie
Wix is dus ideaal als je nog niet helemaal vertrouwd bent met SEO. Zijn ingebouwde ondersteuning en advies kunnen je helpen om de basis te leren.